Στην πλατεία για την υγεία και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023,  κινητοποίηση για την υγεία απευθύνει στα μέλη του, το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

“Η κινητοποίησή μας είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα αυτή έξω από του Υπουργείο Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπουργείο και κυβέρνηση, ενώ τους μεταφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των νησιών εκείνοι δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα. Και ο λόγος είναι ότι αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές και εμείς από την άλλη δικούς μας ανθρώπους να χάνονται.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας την γνωρίζουμε πολύ καλά. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν βάλει το χεράκι τους για τα σημερινά χάλια, με την κυβέρνηση της ΝΔ βέβαια να έχει ξεσαλώσει δίνοντας τα πάντα  στους ιδιώτες. Τώρα μάλιστα σειρά έχει το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους (ΣΕΣΝΟΧ), «η ανάθεση της ακτινοδιαγνωστικής επιμελητείας του τμήματος στις ώρες των εφημεριών σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση, αφού το ακτινολογικό τμήμα ωθείται σταδιακά να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από καίριες λειτουργίες του».

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

          Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους σύμφωνα με τις ανάγκες μας.” αναφέρει στο σωματείο στην ανακοίνωση του προσυπογράφοντας τα αιτήματα των υπόλοιπων σωματείων και φορέων.