Στην Βουλή από τον Μιχαηλίδη οι «πομπές» Μηταράκη για τους δικηγόρους

Την βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα υποστεί ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για την πρωτοφανή διαδικασία επιλογής δικηγόρων που θα στελεχώσουν το μητρώο νομικής συνδρομής των αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Μετά τα δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του astraparis.gr («Ρουσφέτι» στους δικηγόρους της Χίου… πουλάει ο Μηταράκης και Μηταράκης, ο βασιλιάς του ρουσφετιού, «δοξάστε» τον), καθώς και την ανακοίνωση – καταπέλτη του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με δήλωσή του την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 χαρακτηρίζει την διαδικασία αυτή ευτελισμό της λειτουργίας των θεσμών του Δημοσίου.

Καταγγέλλει τον κ. Μηταράκη ότι καταδολίευσε την διαδικασία εγγραφής στο μητρώο και στην ουσία διορίζει εκλεκτούς του και τον καλεί να την ακυρώσει. Δηλώνει δε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή και θα καλεί τον υπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Η πλήρης δήλωση του κ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης έχει προ καιρού πάρει διαζύγιο με την χρηστή διοίκηση, καθώς και με την ορθή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Το νέο του κατόρθωμα: ο διορισμός στην ουσία των εκλεκτών του στο μητρώο δικηγόρων για την παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, διαδικασία που επιβλέπεται από το Υπουργείο του. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα και στη συνέχεια κατήγγειλε με εκτενή ανακοίνωσή ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου είναι αποκαλυπτικά.

Ο υπουργός στην ουσία καταδολίευσε την διαδικασία εγγραφής στο μητρώο των δικηγόρων, επιτρέποντας έτσι να εγγραφούν προεπιλεγμένα πρόσωπα σε αυτό.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί ευτελισμό της λειτουργίας των θεσμών του Δημοσίου, διαβάλει με τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα της το υπουργικό αξίωμα, αλλά και προσβάλει τους δικηγόρους του τόπου μας, οι οποίοι επέδειξαν διαχρονικά υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και προσήλωσης στην υπηρεσία της δικαιοσύνης.

Καλούμε τον υπουργό να ακυρώσει άμεσα την διάτρητη αυτή διαδικασία και να εφαρμόσει τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, επιτρέποντας σε όλους τους δικηγόρους να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Παράλληλα, θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Υπουργό στη Βουλή, με κατάθεση σχετικής ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια