Στο εδώλιο εργολάβος για έργα – καρμανιόλα

Σε τακτική διάσιμο τον προσεχή Σεπτέμβριο παραπέμφθηκε για να δικασθεί εργολάβος δημοσίων έργων της Χίου, κατηγορούμενος για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Πρόκειται για τον εργολάβο που εκτελούσε έργα της περιφερειακής ενότητας Χίου για την συντήρηση του τμήματος της επαρχιακής οδού Καλλιμασιάς – Καταρράκτη και ο οποίος δεν είχε λάβει τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων μέτρα ασφαλείας.

Το θέμα, που είχε αναδείξει ο astraparis.gr στις 26 Ιουνίου 2019, υπό τον τίτλο «Γι΄ αυτό σκοτωνόμαστε!», προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Χίου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του εργολάβου του έργου, ο οποίος θα δικασθεί τον Σεπτέμβριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα έργα, που αφορούσαν την συντήρηση του οδοστρώματος στο υπόψη τμήμα της επαρχιακής οδού, είχαν αρχίσει στις 25 Ιουνίου 2019 και δεν υπήρχε τις βραδυνές ώρες φωτεινή σήμανση, ενώ γενικά τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν επαρκή, με συνέπεια να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Αναγκαία διευκρίνιση και διόρθωση: Παραβάτης κατ΄ εξακολούθηση

Από αναγνώστη μάς έγινε γνωστό ότι ο εργολάβος συνελήφθη χθες Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο του αυτοφώρου για εργασίες κοντά στην Καλλιμασιά (δεν παρεπέμφθη στο αυτόφωρο λόγω της αποχής των δικηγόρων και γι΄ αυτό ορίσθηκε τακτική δικάσιμος τον Σεπτέμβριο).

Πρόκειται για τον ίδιο εργολάβο που είχε εκτελέσει τις εργασίες που αναφέραμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας και ο οποίος – όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται – εξακολουθούσε να μην τηρεί τα μέτρα ασφαλείας.

Ως εκ τούτου οι φωτογραφίες που είχαμε αναρτήσει δεν ισχύουν για το παρόν περιστατικό και τις αποσύρουμε (αν και η τρέχουσα περίπτωση κάτι ανάλογο θα ήταν) και ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την μικρή σύγχυση που άθελά μας δημιουργήσαμε.

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια