Στο Εσκισεχίρ το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου

Τέσσερις μαθητές και τρεις καθηγητές, από το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου επισκέφθηκαν το Εσκισεχίρ της Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με θέμα Friend me, Dont bully me” υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της χώρας μας. κατά το χρονικό διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου 2021.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης ομάδες μαθητών και καθηγητών από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ιταλία με γλώσσα εργασίας κι επικοινωνίας τα Αγγλικά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στο σχολείο Haci Suleiman Cakir Kiz Anadolu Lisesi. Εκεί κάθε μέρα μία από τις συμμετέχουσες ομάδες αναλάμβανε τη διεξαγωγή παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων που είχε προετοιμάσει σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα κι έκταση του φαινομένου, να γνωρίσουν καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του και να καλλιεργήσουν συναισθήματα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης κι αποδοχής της διαφορετικότητας.

Κάθε απόγευμα πραγματοποιούνταν επισκέψεις ή εκδρομές σε χώρους πολιτιστικού, επιστημονικού ή αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το Πάρκο Επιστήμης, Τέχνης και Πολιτισμού Σάζοβα, τα μουσεία Ξυλογλυπτικής, Υαλουργίας και Κέρινων Ομοιωμάτων καθώς και την Παλιά Πόλη του Εσκί Σεχίρ.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ανδρέας Ξενάκης με συνοδούς καθηγητές τις Ιωαννίδου Αλεξάνδρα και Σιδεράτου Μαρία. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι Παφίτη Δέσποινα, Βορριά Ειρήνη, Σκιαθίτη Παναγιώτα και Κάβουρας Βασίλειος.