Συναντήσεις Αποστόλου με Βουρνού και Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Χίου είχε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στο νησί, εν όψει του  14ου συνεδρίου για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που ξεκινά, την Τετάρτη 2 Μαΐου, στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη συναντήθηκε το πρωί με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, με τον οποίο συζήτησαν αναπτυξιακά και νομοθετικά θέματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς και προβλήματα που διαπιστώνονται στην πρωτογενή παραγωγή του νησιού.

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την αγροτική ασφάλιση και τις αποζημιώσεις των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον Ιούλιο του 2016.

Επίσης, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τα προγράμματα νέων αγροτών, προώθησης αγροτικών προϊόντων, επενδύσεων στον γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο κ.ά.

Το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους του νησιού και στη συνέχεια επισκέφθηκε δύο μονάδες παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη Χίο και παρουσιάζουν σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό.