ΣΥΡΙΖΑ: Κίνητρα 50 εκατ. € για την υγεία σε νησιά – απομακρυσμένες περιοχές

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κίνητρα στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, παρουσίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας και βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, στην διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση αυτή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, παροχής κινήτρων σε γιατρούς, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο πολύμηνης επεξεργασίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, με βάση μια λεπτομερή αποτύπωση των οικονομικών, διοικητικών, εργασιακών, επιστημονικών και προσωπικών λόγων που λειτουργούν ως εμπόδια στην απόφαση των γιατρών να στελεχώσουν νησιωτικές δομές, τα κύρια κίνητρα που εισηγείται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Θέσπιση αφορολόγητου επιδόματος άγονου για τους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ ύψους σχεδόν 1000 ευρώ ανά μήνα (διπλάσιο του σημερινού ύψους επιδόματος άγονων αγροτικών ιατρείων).
  • Εξομοίωσημε με αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων (σίτιση σε λέσχες, πρόσβαση σε πρατήρια) και μια σειρά από στοχευμένα στεγαστικά και φορολογικά κίνητρα.
  • Διοικητικά κίνητρα: Νέοι οργανισμοί νοσοκομείων με πρόσθετες θέσεις σε μια σειρά από κρίσιμες ειδικότητες και ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη σε περίπτωση 10ετούς παραμονής.
  • Επιστημονικά κίνητρα: Υποχρεωτική μετεκπαίδευση ανά διετία και κάλυψη κόστους τυχόν κόστους διδάκτρων εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών.

Όπως τόνισε,   τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης το συνολικό πλαίσιο αυτό κινήτρων έχει κοστολογηθεί από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως, «δαπάνη η οποία δεν είναι δυσβάστακτή και αναμένεται, επιπλέον, να έχει πολλαπλές ωφέλειες για την πρόσβαση των κατοίκων νησιωτικών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες δημόσιας, δωρεάν υγείας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια