Το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε τμήμα της προβλήτας στο λιμάνι Μυτιλήνης

«Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» ονοματοδοτήθηκε τμήμα του προβλήτα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προς τιμής του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπηρετώντας στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης είχε επιδείξει θάρρος, γενναιότητα και ανθρωπιά στην διάσωση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που κατέκλυζαν την Λέσβο.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης, παρέστη η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία στην σύντομη ομιλία της τόνισε τα ακόλουθα:

«Χαιρετίζοντας τη σημερινή εκδήλωση που γίνεται με την ευκαιρία της ονοματοδοσίας του προβλήτα Μυτιλήνης ως πράξη οφειλόμενης τιμής στον πλωτάρχη Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω το ιδιαίτερο ήθος ενός ανθρώπου που με τη συνολική στάση του και την αυτοθυσία του παραμένει για όλους ένα υπόδειγμα προσφοράς στους ανθρώπους.

Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου τιμάμε ταυτόχρονα σήμερα το ήθος και τις αξίες που οδηγούν καθημερινά την πράξη των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή τον καλύτερο εαυτό τους».