Τρίμηνη παράταση ζωής για το ταχυδρομικό γραφείο Βολισσού

Ενώ πριν λίγες ημέρες ήταν δεδομένο το οριστικό κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Βολισσού, αίφνης και εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι παίρνει μια μικρή παράταση ζωής έως τον προσεχή Μάιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Η προγραμματισμένη έξοδος σε σύνταξη του ταχυδρομικού υπαλλήλου προσώρας έχει ανασταλεί και το ταχυδρομικό γραφείο θα λειτουργεί κανονικά, το αργότερο έως τον Μάιο, εάν δεν συμβεί κάποιο άλλο απρόοπτο που θα οδηγήσει σε κλείσιμό του πριν από αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, μετά τον Μάιο όλα είναι ρευστά, με πιθανότερο αυτή τη στιγμή το σενάριο να κλείσει το γραφείο και η περιοχή της Αμανής να εξυπηρετείται από το ταχυδρομικό γραφείο Καρδαμύλων

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, στο ενδιάμεσο διάστημα να αναζητηθεί ή και να προκύψει κάποια λύση στο θέμα.

Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βολισσού

Πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και ένα επιπλέον βήμα στην απομόνωση του ευαίσθητου τμήματος της Βορειοδυτικής Χίου αποτελεί η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Βολισσό.

Είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακροχρόνια διαδρομή συρρίκνωσης του έργου των ΕΛΤΑ , ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησής τους από τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πολιτική που συνεχίζει σήμερα η Ν.Δ.

Η εξέλιξη αυτή γιατί είναι σε βάρος και των αναγκών της περιοχής και του λαού μας γενικότερα, προστίθεται στο κλείσιμο στον Βροντάδο με τις γνωστές συνέπειες, αλλά και των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων στο χώρο των ταχυμεταφορών.

Αυτές οι εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν στα ΕΛΤΑ , με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και με το πολύ πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, θα συμπαρασύρουν ακόμη περισσότερο τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στις ιδιωτικές εταιρείες των ταχυμεταφορών. Το μόνο το οποίο διασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο παραπέρα μαρασμός της υπαίθρου.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ Βολισσού στην τόσο ευαίσθητη αυτή περιοχή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια