«Υπεργολάβος» οδοποιίας της ΤΕΡΝΑ στην Λέσβο ο ελληνικός στρατός

Τις καταγγελίες της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Λέσβου, σύμφωνα με τις οποίες μηχανήματα του ελληνικού στρατού και συγκεκριμένα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποίησαν έργα οδοποιίας για την υπερδομή στην θέση Βάστρια της Λέσβου, μεταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Γιάννης Μπουρνούς.

Την ερώτηση συνυπέγραψε ο τομεάρχης άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Θεόδωρος Δρίτσας και στην σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Λέσβου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Εκτός από την προφανή μη αρμοδιότητα του ελληνικού στρατού για μια τέτοια ενέργεια επ’ ωφελεία ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας, στην ερώτηση επισημαίνεται το καθόλου επιθυμητό ενδεχόμενο, ιδίως για ένα ακριτικό νησί, τα μηχανήματα της 98 ΑΔΤΕ να βρεθούν απέναντι σε διαμαρτυρόμενους πολίτες, καθώς η νέα δομή συναντά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτάται αν η 98 ΑΔΤΕ έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί τέτοια έργα και αν έχει υπάρξει σχετική εντολή του υπουργείου, αλλά και «πώς προτίθεται να ελέγξει τις δραστηριότητες της στρατιωτικής διοίκησης της Λέσβου, ώστε αυτή να περιορίζεται σε έργα αρμοδιότητάς της, δηλαδή έργα ενίσχυσης της ασφάλειας και άμυνας της Λέσβου, ώστε να μην έρχεται σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού».