«Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών», το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:30 Απαντήσεις, σε ήπιο πάντως τόνο και με προσεκτικό πλην σαφή τρόπο, σε όσους τον κατηγορούν για την ίδρυση του νέου κόμματος, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Όπως μεταδίδει το protothema.gr, o πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε μάλιστα και σε προσωπικό τόνο, θέλοντας να διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται για μια δική του επιδίωξη, αλλά για μια συλλογική προσπάθεια.

«Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν την πρωτοβουλία μας, μιλάνε για προσωπική μου ατζέντα. Κλείνουν τα αυτιά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, πρώην και νυν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, που ζητούσαν κάτι να γίνει επιτέλους για να σταματήσει ο αφανισμός των αξιών μας από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Τους αγνοούμε» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, μιλάνε για “διάσπαση”. Εμείς μιλάμε για λύτρωση. Μιλάμε για δημιουργική ρήξη. Και μέσα από αυτήν, για την εκ νέου σύνθεση των δυνάμεων της προόδου από τη βάση – και στη βάση των αξιών μας, όχι με παιχνίδια κορυφής που δεν αφορούν κανένα». Έδωσε δε απάντηση και στις σχετικές αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το σημερινό ξεκίνημα δεν είναι υπόθεση ενός. Είναι υπόθεση πολλών. Πάρα πολλών».

Και συνέχισε σε πιο έντονο ύφος: «Αλλά αφού εγκαλούμαι προσωπικά, ας απαντήσω και με ένα πιο προσωπικό τόνο. Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος, θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν. Τη σιγουριά της επανεκλογής, τη σίγουρη βουλευτική έδρα. Με αντάλλαγμα, τι; Τη σιωπή μου σε μια επίπλαστη ενότητα, που βυθίζει μία ολόκληρη παράταξη στην ανυποληψία και που οι περισσότεροι καταγγέλλουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά “καταπίνουν” δημοσίως. Αυτό θα έκανα, αν είχα προσωπική ατζέντα, θα σιωπούσα – θα βολευόμουν. Επέλεξα, για άλλη μία φορά, το δύσκολο δρόμο.

Επέλεξα, να βάλω και πάλι το κεφάλι μου στο ντορβά και να αναλάβω πρωτοβουλία δημιουργικής ρήξης με το κομματικό κατεστημένο. Αυτός είμαι. Αυτός ήμουν. Αυτός θα είμαι πάντα.

Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου. Αλλά στην πολιτική έχω ταχθεί να υπηρετώ την πατρίδα. Το κοινό καλό. Να υπηρετώ αυτό που θεωρώ το δίκιο, το σωστό, το προοδευτικό, το ανθρώπινο».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ιδρυτική δήλωση του κόμματος του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που φέρει το όνομα «Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών», με έμβλημα ένα κόκκινο ρόδο, ενώ το «Κ» στο όνομα είναι πράσινο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Η ιδρυτική δήλωση φέρει τις υπογραφές 252 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος, η Μαριλένα Κοππά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Νίκος Παπανδρέου.

Είναι γνωστό, σήμερα το απόγευμα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα παρουσιάσει στις 5.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη, την ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματός του.