Γιάννης Μανδάλας: Ζητούμενο η φαρμακευτική διάθεση της μαστίχας στην Αραβία

Η αραβική αγορά ήταν ανέκαθεν από τους πρώτους και καλύτερους πελάτες της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η μαστίχα είναι αγαπημένη γεύση και χρησιμοποιείται ευρέως, κυρίως όμως ως μπαχαρικό στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική. Ο στόχος στην νέα εποχή είναι το άνοιγμα στην χρήση της μαστίχας και ως παραφαρμακευτικό προϊόν.

Αυτό το «κάστρο» έπεσε με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στις 28 Νοεμβρίου 2017 στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για τη διανομή των παραφαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας MASTIHA Art of Nature της MEDITERRA_mastihashop και της ΕΜΧ με την εταιρεία διανομής φαρμακευτικών ειδών JAM JOOM.

Η JAM JOOM, είναι η 4η σε μέγεθος στη χώρα εταιρεία διανομής φαρμακευτικών ειδών και τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της mediterra κ. Γιάννης Μανδάλας όσο και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΜΧ κ. Ηλίας Σμυρνιούδης δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συνέχεια του εγχειρήματος αφού ήδη υπάρχουν στα σκαριά και άλλες δυο συμφωνίες με εταιρείες διανομής φαρμακευτικών ειδών του αραβικού κόσμου.

Όπως δήλωσε στον astraparis.gr ο διευθύνων σύμβουλος της mediterra κ. Γιάννης Μανδάλας, η JAM JOOM είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία και η συγκεκριμένη συμφωνία που είναι και η πρώτη, «θα δώσει ώθηση στα φαρμακευτικά προϊόντα της μαστίχας. Θεωρούμε ότι το επόμενο δίμηνο είναι πολύ σημαντικό, θα έχουμε κι άλλα θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κι αυτός είναι ο στόχος πλέον, τη φαρμακευτική διάθεση της μαστίχας», είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία

Παρότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουν οι αριθμοί τα στελέχη της ΕΜΧ δηλώνουν αισιόδοξα. Έχουν ένα τριετές πλάνο ανάπτυξης και με βάση αυτό κινούνται. Η συγκεκριμένη εταιρεία που στην ουσία έχει εικόνα όλης της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας ξεκινά με διάθεση παραφαρμακευτικών προϊόντων της μαστίχας σε 1200 φαρμακεία πρώτης κατηγορίας.

«Πρόκειται να διατεθούν δέκα προϊόντα, 3 συμπληρώματα διατροφής, 4 προϊόντα στοματικής υγιεινής, 1 σαπουνάκι, και 1 μπάρα δημητριακών» αναφέρει ο κ. Μανδάλας τα προϊόντα που σε πρώτη φάση θα διοχετευτούν στα φαρμακεία της Σαουδικής Αραβίας.

Αναλογιζόμενοι την γκάμα των προϊόντων με μαστίχα, τα όσα έχουν ήδη περάσει με επιτυχία στην αγορά μέσα από τα mastiha shop και τα νέα που θα προκύψουν ειδικά σε ότι αφορά στη φαρμακευτική χρήση της μαστίχας, μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης πορείας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη mediterra και την ΕΜΧ.

Επόμενος στόχος είναι να «πέσουν» οι υπογραφές και με τις άλλες δυο εταιρείες του αραβικού κόσμου, με τις οποίες συνομιλούν κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, Δεκέμβρη με Γενάρη.