Χριστοφιλοπούλου… express

Γεμάτη ταχύτατη και πλήρης ήταν η δεύτερη μέρα της παραμονής στη Χίο, της υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κας Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Το πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2017 κι αφού την προηγούμενη συμμετείχε στις κομματικές διεργασίες, η κα Χριστοφιλοπούλου μαζί με τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο επισκέφθηκαν, την αγορά, τον Δήμο, το Νοσοκομείο, την ΒΙΑΛ όπου έγινε και μάρτυρας των επεισοδίων κι αποκόμισε προσωπική άποψη των προβλημάτων και της καθημερινότητας των πολιτών της Χίου και των προσφύγων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόταξε το ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά υποστηρίζοντας πως «η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά είναι ένα ακόμη οχυρό που προστάτευαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάργηση του θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό των νησιών. Ο νησιωτικός ΦΠΑ μαζί με τα υψηλά πλεονάσματα και τα συνταξιοδοτικά είναι από τα θέματα τα οποία μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης πρέπει να επαναφέρει».

Το προσφυγικό

Όπως ήταν αναμενόμενο το προσφυγικό ήταν ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε στη συνέντευξη τύπου με την κ. Χριστοφιλοπούλου να δηλώνει πως ο αριθμός των προσφύγων είναι υπερδιπλάσιος από αυτούς που μπορεί να αντέξει το νησί κι επαναδιατύπωσε τη θέση του κόμματος της για τη μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα όπου και θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα η καταγραφή, συμπλήρωση και εξέταση των αιτήσεων για άσυλο.

Στις τεράστιες ελλείψεις στο «Σκυλίτσειο» το οποίο επιφορτίζεται ακόμη παραπάνω εξαιτίας της απουσίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις προσφυγικές δομές, αναφέρθηκε στη συνέχεια η κα Χριστοφιλοπούλου ζητώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρού μετά από θέσπιση αντίστοιχων κινήτρων από την κυβέρνηση. Παράλληλα δεσμεύθηκε πως μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου θα προωθήσει ζητήματα όπως η ολοκλήρωση της παθολογικής κλινικής και οι ελλείψεις σε ειδικότητες και προσωπικό.

Από την δημόσια τοποθέτηση της, εξ αντικειμένου δεν έλειψαν και τα ζητήματα παιδείας με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα οποία υποστήριξε πως σε συνεννόηση με τον δήμο Χίου θα προχωρήσει και γι αυτό το θέμα στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Εκλογές

Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της κεντροαριστεράς από τη βάση, φάνηκε αισιόδοξη για τη συμμετοχή του κόσμου ο οποίος μπορεί να μην σπεύδει μαζικά αλλά δείχνει διστακτικά ενδιαφέρον και κάλεσε και τους Χιώτες να συμμετέχουν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εξίσου σημαντικό με την ανάδειξη αρχηγού θα είναι και το συνέδριο από το οποίο «θα προκύψει ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος».

Αναφορικά δε με την επανεκλογή βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Βόρειο Αιγαίο είπε πως αποτελεί στόχο. «Έχει μεγάλη σημασία να εκπροσωπηθεί το Βόρειο Αιγαίο ξανά και το εύχομαι.»

Σχόλια