Δίχρωμος χαλβάς

Αγαπημένο γλυκό τη Σαρακοστή που είναι προ των πυλών ο χαλβάς κι αν είναι και σπιτικός ακόμη καλύτερα.

Υλικά: 

  • 100 ml λάδι (εγώ χρησιμοποιώ αραβοσιτέλαιο)
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 3 ποτήρια νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις κοχλάσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ωραίο χρώμα και να καβουρδιστεί.
  • Ρίχνουμε προσεχτικά το σιρόπι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε ότι το σιρόπι έχει απορροφηθεί και ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χαλβά και στον άλλο μισό προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.  Ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε μία φόρμα και βάζουμε σε στρώσεις χαλβά σοκολατένιο και λευκό.
  • Αφού  κρυώσει ξεφορμάρουμε.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια