Δυό δυό τα «ναι» στην καραντίνα, δυό δυό και οι κυβιστήσεις

Μια μικρή αγωνία, είναι αλήθεια, την είχαμε, αν θα έμεναν μόνοι τους οι Θυμιανούσοι στην κυβίστηση για την δημιουργία προσωρινής δομής – καραντίνας, που προορίζεται για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο των μέτρων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Κι έτσι αισθανθήκαμε μια ανακούφιση, όταν διαπιστώσαμε ότι σήμερα Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, ο Φορέας Τουρισμού Χίου, που χθες είχε ταχθεί υπό όρους και προϋποθέσεις υπέρ της δομής – καραντίνας, τώρα – φωνές και βροντές ακούστηκαν από τον ουρανό – μετέβαλε κι αυτός την θέση του και τάσσεται αναφανδόν κατά της δημιουργίας της δομής. Έτσι, να γιατί πάνε οι Χιώτες δυό δυό.

Και τι μας λένε, τώρα; Ούτε τη γνώση έχουμε, ούτε την αρμοδιότητα να υποδείξουμε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, τι έγινε ξαφνικά; Μπλακ άουτ κι από κει που υπαγορεύατε όρους και προϋποθέσεις, τώρα κάνετε τους ανήξερους; Χθες, τα ξέρατε όλα, σήμερα τίποτα;

Αυτή είναι η ανάρτηση του Φορέα Τουρισμού:

«Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης (ηθελημένης ή μη).

Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία νέας δομής στο νησί.

Τη δεδομένη στιγμή όπου η υφήλιος μαστίζεται από την πανδημία του COVID-19 αναφερθήκαμε, με ρεαλισμό στην ανάγκη πρόβλεψης χώρου καραντίνας για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας χωρίς ουδέποτε να ορίζουμε εμείς ποιος θα είναι αυτός (πλωτός ή μη).

Δεν έχουμε ούτε τη γνώση ούτε την αρμοδιότητα να υποδείξουμε κάτι τέτοιο.

Αναφερθήκαμε σε ένα ρεαλιστικό σενάριο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο ΦΤΧ αποτελείται πρωτίστως από επιχειρήσεις τουρισμού και δη από αυτές που με υπουργική απόφαση έχουν παύσει τη λειτουργία τους και έχουν πληγεί περισσότερο λόγω της πανδημίας.

Αλίμονο αν θέλαμε να πληγεί ο κλάδος παραπάνω».

Υ.Γ. Βέβαια, ανακοίνωση δεν εξέδωσε, προτίμησε την νέα θέση του να την διατυπώσει στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μήπως και περάσει απαρατήρητη ή στα χαμηλά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια