Εκλιπαρεί για τετ α τετ η επιτροπή των ανωνύμων

1

Πλαγιοκοπείται παντοιοτρόπως ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να δεχθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρίσκεται στη Χίο την προσεχή Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, να συναντηθεί με την επιτροπή των ανωνύμων, την αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα».

Γραμματοκομιστής ο Μηταράκης

Ευθύς ως οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής στο νησί του προσυνεδρίου του κόμματος για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παρουσία του κ. Μητσοτάκη, η επιτροπή των ανωνύμων έχει βάλει λυτούς και δεμένους για κατ΄ ιδίαν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του μεταφέρει την… μία και μοναδική αλήθεια – που ισχυρίζεται ότι κατέχει – για το θέμα.

Τον ρόλο του γραμματοκομιστή έχει αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, ο βουλευτής του κόμματος κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενώ αρχικά είχε αποστασιοποιηθεί από την επιτροπή των ανωνύμων σταδιακά την προσέγγισε για τους προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους.

Επιφυλάξεις από τους τοπικούς της Ν.Δ.

Εκ διαμέτρου αντίθετη φαίνεται να είναι η στάση του επίσημου τοπικού κομματικού μηχανισμού, ο οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι την επιδίωξη της επιτροπής των ανωνύμων, άλλωστε από την εμφάνισή της (πέρυσι τον Σεπτέμβριο) κρατά όχι απλά διακριτικές, αλλά σαφείς και απολύτως διακριτές αποστάσεις από την δράση της, παρά το γεγονός ότι «πρωτοκλασάτα στελέχη» της είναι φίλοι ή και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη προκειμένη περίπτωση η εισήγησή τους φαίνεται ότι είναι μάλλον αρνητική και υποστηρίζουν ότι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για όλους, χωρίς – ωστόσο – να είναι βέβαιο ότι η επιτροπή των ανωνύμων θα μπει στον επίσημο κατάλογο και θα εμφανισθεί με εισήγηση, όπως θα γίνει με εκπροσώπους άλλων φορέων (δήμος Χίου, περιφέρεια κ.ά.).

Θα τον πάρουν στο κατόπι, όταν θα πάει για καφέ!

Η αρνητική προοπτική του αιτήματος έχει κινητοποιήσει την επιτροπή των ανωνύμων, που σκαρφίζεται τρόπους προσέγγισης του προέδρου του κόμματος, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι «έπεσε στο τραπέζι» και η ιδέα να τον ακολουθήσουν στον καφέ που έχει προγραμματισθεί στην περιοχή του κάστρου της Χίου και εκεί να βρουν ευκαιρία να του τα πουν από κοντά και κατ΄ ιδίαν!

Πάντως, την τελική απόφαση θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης, σταθμίζοντας – όπως επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες – την χρησιμότητα μιάς τέτοιας συνάντησης, η οποία είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει τριγμούς στις σχέσεις με την δημοτική αρχή, αλλά και την τοπική κομματική ηγεσία, που λειτουργώντας εξισορροπητικά επιμένει να κρατά αποστάσεις από την επιτροπή.

Θέλει επειγόντως τονωτική ένεση η επιτροπή των ανωνύμων

Από την άλλη η επιτροπή των ανωνύμων θεωρεί μια συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μείζονος σημασίας για την προώθηση των θέσεών της, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν βρει επισήμως ανταπόκριση σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», με εξαίρεση ενδεχομένως εκείνο που έφτιαξε ο ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά και την πρόσφατη απόρριψη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν έκανε δεκτό αίτημα για σύγκληση συνεδρίασης με μοναδικό θέμα το προσφυγικό, καθώς και το επικοινωνιακό σόου και άνευ ουσιαστικής συμβολής στο προσφυγικό, που χαρακτήρισαν την εμφάνισή της στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Σχόλια