Εμποροϋπάλληλοι Χίου: δικαίωμα η εκπαίδευση των παιδιών

Την απρόσκοπτη εκπαίδευση των προσφυγόπουλων επικροτεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Χωρίς να παραβλέπει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί και τις συνθήκες διαβίωσης τους, μάλιστα επικρίνει την κυβερνητική πολιτική για τη στάση της στο θέμα, σημειώνει: “Η εκπαίδευση των παιδιών είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιδιά, που βρίσκονται στο νησί μας λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που ξεσπούν απ’ την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας, για την ικανοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Στα μάτια αυτών των παιδιών έχει “σβήσει” η παιδικότητα, με όσα έχουν περάσει στη φωτιά του πολέμου, χάνοντας συγγενικά τους πρόσωπα, περνώντας όλη την ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στην πατρίδα μας. Η ταλαιπωρία αυτή συνεχίζεται και στο “χοτ σποτ”, που τα εγκλωβίζει στο νησί μας μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Η “αγκαλιά” του σχολείου, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων εμάς δεν είναι ελεημοσύνη, είναι στάση ανθρωπιάς. Είναι στάση ευθύνης απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, που συγκαλυμμένα καλλιεργεί η “Παγχιακή Επιτροπή” εδώ και καιρό και που δε διστάζει να βάλει εμπόδια ακόμη και στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Την ίδια στιγμή δεν τολμά να τα βάλει με την κυβέρνηση που δίνει απλόχερα στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ για να βομβαρδίζουν χώρες και παιδιά προκαλώντας τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια