Ένοχη σιωπή Μηταράκη – «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή απάντηση», μας είπαν επισήμως

Μια εβδομάδα μετά την «εξαφάνιση» μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που είχαν φτάσει στα Νένητα Χίου την Δευτέρα 7 ή και την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 κι ενώ όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία στις 8 Μαρτίου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθεί να σιωπά στις καταγγελίες.

Ο astraparis.gr στις 11 Μαρτίου 2022, σε ρεπορτάζ του δημοσιεύοντας και στοιχεία τα οποία είχαν δημοσιοποιήσει η Εφημερίδα Συντακτών, καθώς και η οργάνωση Aegean Boat Report, καλούσε ευθέως τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου (Πού βρίσκονται αυτά τα παιδιά, κύριε Μηταράκη;) να δώσει απαντήσεις για την τύχη των προσφύγων και μεταναστών.

Χθες, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, στείλαμε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συγκεκριμένα ερωτήματα προς το γραφείο Τύπου του υπουργείου για το θέμα, προσδοκώντας ότι θα έχουμε μια απάντηση.

Ωστόσο, 24 και πλέον ώρες μετά η μόνη «απάντηση» που λάβαμε είναι: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή απάντηση», ενώ ουδεμία διαβεβαίωση δόθηκε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση για την τύχη των προσφύγων και μεταναστών τις επόμενες ημέρες.

Ένοχη η σιωπή του συνήθως λαλίστατου Μηταράκη

Ακολουθούν τα ερωτήματα που διαβιβάσαμε, αφού κάναμε αναφορά στο επίμαχο περιστατικό, στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

1. Ποιοι είναι οι εντοπιζόμενοι Έλληνες (ακουστικά τουλάχιστον) μέσα στο λεωφορείο, καθώς και ο εμφανιζόμενος εκτός αυτού, στον δρόμο (όχι βέβαια ονομαστικά, αλλά αν είναι λιμενικοί ή αστυνομικοί, που μεταφέρουν πρόσφυγες – μετανάστες σε ποιο σημείο του νησιού τους μετέφεραν και πότε;

2. Πού βρίσκονται σήμερα οι εμφανιζόμενοι σε φωτογραφίες και βίντεο, μέσα σε ελληνικό λεωφορείο, ειδικότερα δε τα επτά παιδιά;

3. Όλες οι πληροφορίες και εκτιμήσεις, αλλά και τα στοιχεία, συγκλίνουν ότι έγινε παράνομη επαναπροώθηση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών (και επτά παιδιών) στην Τουρκία. Ποια είναι η απάντησή σας επ΄ αυτού;