Φιλετάκια κοτόπουλου με μπύρα και δενδρολίβανο

Αφού δεν λέει να καλοκαιριάσει προσαρμόζουμε και το μενού μας αναλόγως. Για το Κυριακάτικο τραπέζι επιλέξαμε φιλετάκια κοτόπουλο με μπύρα και δεντρολίβανο.

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

1 μπύρα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κλαδάκια δενδρολίβανο

2 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. μουστάρδα

1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

⅛ κ.γ. πιπέρι καγιέν

αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος της παλάμης μας. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μέλι, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη μισή μπύρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα φιλέτα σε σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το δενδρολίβανο. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τα ψήσουμε. Τα τινάζουμε από την μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη μπύρα και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα φιλετάκια και μαγειρεύουμε μαζί με την μπύρα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.