Φυγομαχεί η «Χίος μπροστά», στις καταγγελίες της ΛΑΣ για τον βίο της στο προσφυγικό

Τον εύκολο δρόμο της φυγομαχίας επιλέγει η δημοτική παράταξη της επιτροπής των ανωνύμων «Χίος μπροστά», στην πρώτη δημόσια αντιπαράθεσή της με την Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον ξενοφοβικό και ρατσιστικό της βίο.

Στην ανακοίνωση – απάντησή της, το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου 2019, δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό «να εμπλακούμε σε καμία ανούσια αντιπαράθεση», ενώ απορρίπτει τις ταμπέλες, τις οποίες «θα μπορούσε να βάλει μόνο η ίδια η οικογενειακή, η  επαγγελματική και η κοινωνική ζωή τού καθενός», σφυρίζοντας εν ολίγοις δήθεν αδιάφορα σε όσα τους καταμαρτυρά η ΛΑΣ για τα έργα και τις ημέρες τους στο προσφυγικό.

Δηλώνει, τέλος, ότι θα αντιπαρατατεθεί πάνω στα προβλήματα του νησιού, θεωρώντας πως έχει επέλθει μαζική λήθη στην κοινωνία της Χίου, η οποία επί σχεδόν τρία χρόνια τους ξέρει μόνο για το προσφυγικό και μάλιστα με ξενοφοβικό και ρατσιστικό πρόσημο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

«Με αφορμή τη δήλωση του επικεφαλής της υποψήφιας δημοτικής παράταξης ΛΑΣ, ο συνδυασμός Χίος μπροστά δηλώνει ότι:

Δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε καμία ανούσια αντιπαράθεση. Τα  προβλήματα της Χίου είναι υπαρκτά και ζητούν επιτακτικά λύση.

Είναι εύκολο να κρυφτεί κανείς πίσω από ταμπέλες και χαρακτηρισμούς  συμπεριφορών και ενεργειών.
Ταμπέλες θα μπορούσε να βάλει μόνο η ίδια η οικογενειακή, η  επαγγελματική και η κοινωνική ζωή τού καθενός.

Μακριά λοιπόν από εμάς χαρακτηρισμοί ανούσιοι, αστήριχτοι και κενοί επιχειρημάτων, που μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων και  “συνθημάτων” όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο συγκεκριμένος χώρος  χωρίς στην ουσία να αγγίζουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Στόχος δικός μας είναι η επίλυση των προβλημάτων του νησιού που είναι  οι μόνοι αντίπαλοί μας.
Με αυτά θα αντιπαρατεθούμε. Σε αυτό θα κριθούμε».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια