Η Μητρόπολη Χίου πιθανός αγοραστής της νησίδας Άγιος Παντελεήμονας στις Οινούσσες Χίου

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος εκδήλωσε πρώτος το ενδιαφέρον για την αγορά της νησίδας Αγ. Παντελεήμονας στις Οινούσσες, η οποία πωλείται από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια των Οινουσσών, προς 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Χίου αντέδρασε άμεσα, προσπαθώντας να αποτρέψει το ενδεχόμενο η νησίδα να πέσει σε “ξένια χέρια” και ήδη εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, καταστρώνοντας παράλληλα σχέδια για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται, αν χρειαστεί ανοίγοντας όλα τα παγκάρια των εκκλησιών και ξεκινώντας έρανο σε όλο το νησί.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας, ότι αγγελία  για την πώληση της νησίδας, από μεσιτικό γραφείο της Πάτρας (αποκλειστικότητα) φέρεται να έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο ακινήτων spitogatos από τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την αγγελία, η συνολική έκταση της νησίδας είναι 36.710 τ.μ., σε αυτήν βρίσκονται τρία εκκλησάκια, ενώ – όπως υποστηρίζει και φυσικά αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από την στιγμή που δεν έχουμε ιδίαν γνώση – «διαθέτει πολεοδομική άδεια για να χτίσει ο ιδιοκτήτης μια βίλα αν θέλει».