Η Τσουρή ανακατασκευάσθηκε – Νέα προέκταση της Απλωταριάς

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής της οδού Στέφανου Τσουρή, με την ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 κι έτσι δημιουργείται μια ακόμα φυσική συνέχεια της οδού Απλωταριάς.

Το συνολικό πλάτος του οδοστρώματος είναι 2,50 μέτρα, ικανό για να δέχεται την τρέχουσα κυκλοφορία των οχημάτων, όχι – όμως – και μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά ή οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για τον λόγο αυτό ελήφθη ειδική πρόνοια, ώστε το αριστερό πεζοδρόμιο (άνοδος) να έχει μικρή διαφορά ύψους από το οδόστρωμα κι έτσι τμήμα του να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ανάγκης (λεπτομέρειες στις φωτό). Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο η αριστερή πλευρά του δρόμου δεν έχει κολονάκια, με κίνδυνο – βέβαια – να χρησιμοποιείται για την στάση ή την στάθμευση οχημάτων. Για μοτοποδήλατα ούτε λόγος να γίνεται, αφού αυτό θα είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο.

Η λύση αυτή επελέγη ως η καλύτερη, επισημαίνει στον astraparis.gr ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χίου κ. Λευτέρης Παπαλάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το απέναντι πεζοδρόμιο έχει μεγαλύτερο ύψος για να δέχεται την απορροή των ομβρίων υδάτων, αφού προς τα εκεί είναι η κλίση του οδοστρώματος και τα φρεάτια συλλογής των ομβρίων.

Ο κ. Παπαλάνης εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι η οδός Στεφάνου Τσουρή μπορεί να αποτελέσει δρόμο – πιλότο για την εφαρμογή ανάλογων λύσεων και σε άλλους ήπιας κυκλοφορίας δρόμους της πόλης.

Βέβαια, η χρήση θα αποδείξει αν η λύση αυτή – για το αριστερό πεζοδρόμιο συγκεκριμένα – είναι η καλύτερη κι αν αυτό δεν σταθεί αφορμή για την κατάχρησή της από τους οδηγούς, που εύκολα θα «καβαλάνε» το χαμηλό πεζοδρόμιο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια των πεζών.

tsouri 014tsouri 013tsouri 009

ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ

tsouri 008