Κώστας Αρβανίτης: «Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων έχει όνομα: Μητσοτάκης»

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο περιμένει απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα «Γιατί μας παρακολουθεί μέσω του κ. Ανδρουλάκη;» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Κώστας Αρβανίτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Έχουμε τον πρωθυπουργό μιας δημοκρατικής χώρας, της Ελλάδας, επικεφαλής της ΕΥΠ με δικό του νόμο και παρακολουθεί τον πολιτικό του αντίπαλο, που λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης και είναι ευρωβουλευτής και μέσω του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούμαστε όλοι οι ευρωβουλευτές οι οποίοι συνομιλούμε με τον κ. Ανδρουλάκη», σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης, δίνοντας την πλήρη διάσταση του σκανδάλου, ενώ ευρωβουλευτές της δεξιάς αναμασούσαν αμήχανα τις σαθρές δικαιολογίες περί δήθεν «νόμιμης παρακολούθησης» και «ακαριαίας αντίδρασης Μητσοτάκη».  

Παίρνοντας το λόγο ως εκπρόσωπος της ευρωομάδας της αριστεράς / The Left, σημείωσε με έμφαση πως αυτήν τη στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη ερευνά τη διαρροή της πληροφορίας και όχι την ουσία της υπόθεσης, μιας υπόθεσης που συνιστά ένα ακόμη σοβαρό τραύμα για το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, περιγράφοντας τη στρατηγική συγκάλυψης πίσω από την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μας δώσει απαντήσεις εδώ στο ευρωκοινοβούλιο», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του σε μια συνεδρίαση που ανέδειξε για μια ακόμη φορά το διεθνή διασυρμό τον οποίο υφίσταται η Ελλάδα εξαιτίας των παρακολουθήσεων, αλλά και την οργή για την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία μετατρέπει κάθε μέλος του σώματος σε οιονεί στόχο παράνομης παρακολούθησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Κώστα Αρβανίτη:

Πως να χωρέσει τώρα ένα τέτοιο σκάνδαλο σε ένα λεπτό; Χωράει όμως σε ένα όνομα: Μητσοτάκης.

Διότι αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι γενικώς «λογισμικά», κύριε Επίτροπε, και «εταιρίες» που παγιδεύουν τα κινητά μας.

Έχουμε τον πρωθυπουργό μιας δημοκρατικής χώρας, της Ελλάδας, επικεφαλής της ΕΥΠ με δικό του νόμο και παρακολουθεί τον πολιτικό του αντίπαλο, που λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης και είναι Ευρωβουλευτής, και μέσω του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούμαστε όλοι οι Ευρωβουλευτές οι οποίοι συνομιλούμε με τον κ. Ανδρουλάκη.

Και προχθές θα ακούσατε ότι παρακολουθείται και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν με δική του προσωπική απόφαση, ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς και να δημιουργεί ένα νέου τύπου κράτος δικαίου όπως τον εξυπηρετεί.

Για αυτό λοιπόν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μας δώσει απαντήσεις εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο: Γιατί μας παρακολουθεί μέσω του κ. Ανδρουλάκη;

Και τέλος: το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν γίνεται έρευνα γιατί γίνονται παρακολουθήσεις αλλά από που έγινε η διαρροή και το μάθαμε.