ΛΑΣ: Κάρμαντζης και Μουτζούρης στο πάρε δώσε με την κυβέρνηση για το προσφυγικό

Ευθύνες στον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη επιρρίπτει η Λαϊκή Συσπείρωση, κατηγορώντας τους ευθέως ότι διευκολύνουν την κυβέρνηση στα σχέδιά της για το προσφυγικό.

Η ΛΑΣ, μετά και τις χθεσινές (Πέμπτη) εξελίξεις με την κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία φέρεται να οριστικοποιήθηκε η κυβερνητική πρόταση για την δημιουργία κέντρου – φυλακής στο «15», στην περιοχή του Αίπους, καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων – μεταναστών στα νησιά.

Προσθέτει δε ότι «την ευθύνη μοιράζονται και οι τοπικοί άρχοντες δήμαρχοι και περιφερειάρχης, που όλο αυτό το διάστημα αναλώνονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και πάρε δώσε με την κυβέρνηση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αγώνα τόσο στη Χίο, όσο και στα νησιά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΛΑΣ, την παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, αναφέρει τα εξής:

«Η λαϊκή αντίδραση κατά της δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ ούτε στο Αίπος, ούτε αλλού στο νησί, προφανώς δεν άγγιξε ούτε τους κυβερνώντες, ούτε τα τοπικά στελέχη τους, οι οποίοι συστηματικά   κοροϊδεύουν τους κατοίκους των νησιών, ενώ έχουν μεγάλη ευθύνη, τόσο για την κόλαση που ζουν οι εγκλωβισμένοι στο νησί μας πρόσφυγες – μετανάστες, όσο και για την ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών που έχουν σηκώσει το βάρος του hot spot.

Το αποτέλεσμα: τα νησιά μετατρέπονται σε φυλακές.

Υπενθυμίζουμε ότι βασικό στοιχείο στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του βουλευτή της κ. Μηταράκη, ήταν ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ και δεν θα υπάρχει μακροχρόνια παραμονή ούτε άλλες δομές.

Αυτά λέγονταν μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Την ευθύνη μοιράζονται και οι τοπικοί άρχοντες δήμαρχοι και περιφερειάρχης, που όλο αυτό το διάστημα αναλώνονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και πάρε δώσε με την κυβέρνηση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αγώνα τόσο στη Χίο, όσο και στα νησιά.

Ενδιαφέρον έχει   ότι ο δήμαρχος ήταν απών από ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση στη Μυτιλήνη, ενώ ψάχνουν διέξοδο στο ρεαλισμό!!! Ρωτάμε ευθέως: Ποιο ρεαλισμό;;; Να δώσουμε γη και ύδωρ στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε. για να συνεχίζουν να διατηρούν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών και τους κατοίκους τους ανθρωποφύλακες και σε ομηρία;;;.

Απαντάμε: Ρεαλισμός είναι να σπάσει εδώ και τώρα ο γεωγραφικός περιορισμός, η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας – ελληνικών κυβερνήσεων και να απεγκλωβιστούν από τα νησιά μας και τη χώρα οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ρεαλισμός είναι να ξεκινήσει παναιγαιακός αγώνας και να νεκρώσουν τα πάντα στα νησιά ως ξεκίνημα τη βδομάδα που έρχεται, για να αντιμετωπίσουμε το «νόμος και τάξη» της Ν.Δ., για να έχουν μέλλον τα νησιά μας.

Είναι προφανές ότι η στάση που τηρούν δήμαρχος και περιφερειάρχης, ανεξαρτήτως προθέσεων για κατανάλωση, διευκολύνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πολιτικές της δεσμεύσεις που της επιβάλλονται από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και από τη συμφωνία με την Τουρκία όσον αφορά όχι μόνο το προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλά και όλα τα διαδραματιζόμενα τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τα λόγια   του αρμόδιου υπουργού κ. Στεφανή για υπερδομή στο Αίπος χωρίς να λάβει υπόψη τη φωνή του λαού παρά τις δηλώσεις του ιδίου ότι η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Στην πράξη η κυβέρνηση αποδέχεται ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια, εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους. Στην πράξη προσπαθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια και «λαγούς» να περάσει την πολιτική της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοιες αποφάσεις και θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο, υποστηρίζοντας πάντα:

Ø Καμιά δομή, ούτε στο Αίπος, ούτε αλλού στο νησί.

Ø Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hot spot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ø Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

Ø Να ναυλωθούν πλοία για τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

Ø Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ε.Ε. – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα, Δουβλίνο κ.λπ.

Ø Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.

Ø Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Ø Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ø Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Καταλήγοντας, επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα μας ότι είμαστε μόνοι απέναντι στα άθλια πολιτικά παιχνίδια τη κυβέρνησης   και της Ε.Ε. που επιμένουν να κρατούν   το νησί και τη πατρίδα μας φυλακή για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν. Πρέπει όλοι μαζί και παντού να υπερασπίσουμε μαζί με όλα τα άλλα και τα ιστορικά σημαινόμενα του βουνού, σαν βουνό ελευθερίας και όχι σαν φυλακή».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια