
Με 340 παιδιά περίπου ξεκινά η χρονιά για τους Παιδικούς Σταθμούς
Στα ίδια με πέρσι επίπεδα θα κυμανθεί ο αριθμός βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν για το σχολικό έτος 2020-2021 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Χίου.
Μετά την ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης για έναρξη της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και η έναρξη των εργασιών με εντατικούς ρυθμούς από το Νομικό Πρόσωπο, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους 7 παιδικούς σταθμούς του.
Οπως εξήγησε στο astraparis.gr, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας, το προσωπικό θα είναι στις θέσεις του από την 1η Σεπτεμβρίου ενώ οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους από τις 7 του μήνα. “Τώρα βρισκόμαστε σε φάση ενεργοποίησης των vaucher.Τα παιδιά που έχουν εγγραφεί μέσω vaucher θα προηγηθούν και όσες κενές θέσεις μείνουν, θα καλυφθούν από παιδιά οι γονείς των οποίων θα καταβάλλουν τα τροφεία”.
Η χρονιά είναι ιδιαίτερη, οι σταθμοί θα λειτουργήσουν σύμφωνα με όλα τα μέτρα και θα συμμορφωθούν με όλες τις υποδείξεις που θα δωθούν από το υπουργείο.
Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ισχύσουν ακριβώς, τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι τα εξής:
- Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική
- Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
- Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
- Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.
