Μετά την «φίμωση», εξώδικο… εκφοβισμού από την Κανταράκη, σιγά μην… κλάψω

Μαζεμένα μας τα είχε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, η οποία μία μόλις ημέρα μετά την επιχείρηση «Φίμωση του Αστραπάρη», έθεσε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου της, υπό τον τίτλο «Εκφοβισμός», στέλνοντάς μας εξώδικο, το απόγευμα χθες, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Και για να εξηγήσουμε το μαζεμένα, που αναφέρουμε στην αρχή, η κα Κανταράκη στο εξώδικο των 15 (!) σελίδων μόνον πεθαμένων κόκκαλα δεν ανασύρει, όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Πηγαίνει σχεδόν έναν χρόνο πίσω και μας παραθέτει επιλεκτικά δημοσιεύματα του astraparis.gr, τα οποία η ίδια θεωρεί ότι την θίγουν, αλλά για τα οποία σχεδόν ποτέ δεν μας έστειλε επιστολή για να διαμαρτυρηθεί ή να διορθώσουμε ή ακόμα και να ανασκευάσουμε αν επρόκειτο για κάτι που καταφανώς την αδικούσε.

Σήμερα, φαίνεται πως ήρθε το… πλήρωμα του χρόνου κι επειδή είμαστε βέβαιοι ότι παίζει μαζί με άλλους το παιχνίδι του εκφοβισμού, για να σταματήσουμε την κριτική για τα έργα και τις ημέρες της στην ευαίσθητη θέση της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου, ξεκάθαρα λέμε από την αρχή:

Ουδέποτε πρόκειται να αποστούμε από την αρχή μας για μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε το κοινωνικό συμφέρον, τους πολίτες της Χίου. Δεν μας έχουν φοβίσει τόσα και τόσα, σιγά μην φοβηθούμε τώρα την κα Κανταράκη.

Για να έχουν μια εικόνα οι αναγνώστες μας περί τίνος πρόκειται θα αναφερθούμε συνοπτικά στα όσα μας «κατηγορεί», δίνοντας την δική μας σύντομη απάντηση. Γιατί σε ένα εξώδικο 15 σελίδων λεπτομερής απάντηση σημαίνει ότι πρέπει να γράψουμε τόμο ολόκληρο.

1. Για την «εκπαραθύρωση» της προϊσταμένης της μονάδας τεχνητού νεφρού ισχυρίζεται ότι υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους και έγινε αποδεκτή. Αλλά δεν εξηγεί γιατί μετά από λίγες ημέρες και κάτω από το βάρος των εξελίξεων που οδηγούσαν σε πανωλεθρία οι προσωπικοί λόγοι της προϊσταμένης εξέλιπαν, έπεσαν λυτοί δεμένοι κι ανεβοκατέβαινε ο κ. Φιλόδωρος Βιτέλλας από το γραφείο του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη για να κλείσει το θέμα και να επαναφέρει την προϊσταμένη στην θέση της.

2. Για το μπούλινγκ στην μονάδα τεχνητού νεφρού ούτε κουβέντα και τώρα στο εξώδικό της, ενώ καταγγελίες για το περιστατικό έγιναν και ήταν αυτό η αφορμή για όλη την αναστάτωση που προκλήθηκε στο νοσοκομείο.

3. Αποδίδει στον Αστραπάρη την αγανάκτηση και την εξέγερση των νεφροπαθών, κάτι που ομολογουμένως αν έγινε έτσι μας τιμά ως μέσο ενημέρωσης, αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διαμαρτυρίες τους είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το πρώτο δημοσίευμά μας, την 1η Μαρτίου 2021.

4. Ενοχλήθηκε σφόδρα που γράψαμε ότι η στάση της ξυπνά μνήμες Μακρονήσου, αλλά τι πραγματικά σημαίνει η «ανάκριση» της προϊσταμένης μέσα στο γραφείο της διοικήτριας, προκειμένου να της αποσπάσει ομολογίες ότι τίποτα από όλα που το ΣΕΣΝΟΧ, η ΠΟΕΔΗΝ και ο Σύλλογος Νεφροπαθών κατήγγειλαν δεν τους τα είπε η ίδια; Μας αποδίδει δε μένος εναντίον της τόσο ως διοικήτριας, όσο και προσωπικά. Ναι, ειδικά το τελευταίο, πράγματι, γιατί χάλασε το… συμπεθεριό.

5. Πάει πίσω, στην επιστροφή του ιδιώτη εργολάβου στην καθαριότητα του νοσοκομείου, κάτι που με συγκεκριμένα στοιχεία (στις 3 Ιανουαρίου 2021 και αργότερα) αποδείξαμε ότι δεν αποτελεί συμφέρουσα αλλά αντιθέτως ακριβότερη λύση για το νοσοκομείο. Αποδίδει κι εδώ στον Αστραπάρη τον ρόλο του υποκινητή των διαμαρτυριών των εργαζομένων και του ΣΕΣΝΟΧ, που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, «το δε δημοσίευμά σας λειτούργησε τελικά εις βάρος της δημόσιας υγείας». Και πάλι μας περιποιεί τιμή που έχουμε ως μέσο ενημέρωσης τέτοια δύναμη, αλλά δεν μας εξήγησε γιατί λειτούργησε το δημοσίευμά σας σε βάρος της δημόσιας υγείας. Κι αφού έχει το δίκιο με το μέρος της, γιατί έχει παγώσει η διαδικασία για τον εργολάβο; Επικαλείται δε και την επιθεώρηση εργασίας ότι δήθεν την δικαίωσε για τον εργολάβο, «επικυρώνοντας» ότι τούτο είναι και συμφέρον και σύννομο. Αν είναι δυνατόν να απεφάνθη κάτι τέτοιο η επιθεώρηση εργασίας, που ούτε στον ρόλο, ούτε στις αρμοδιότητές της είναι.

6. Έφτασε στις 27 Μαΐου 2020 για να μας ψέξει για το δημοσίευμά μας που αφορούσε την προσέγγιση του Lidl, προκειμένου να αγοράσει ή να μισθώσει με μακροχρόνια μίσθωση παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του νοσοκομείου, ισχυριζόμενη ότι ουδεμία σχετική συζήτηση έγινε παρόντων των κ.κ. Μηταράκη και Ροϊλού. Οι δύο τελευταίοι ουδέποτε απήντησαν για ένα θέμα που όντως συζητήθηκε και πριν από τον Αστραπάρη υπήρχε δημοσίευμα ανάλογο από την alithia.gr και αργότερα και νέο για το ενδιαφέρον του Lidl, όπως επεσήμανε σχετικά ο εκπρόσωπός τους μηχανικός στη Χίο.

7. Κι επειδή έπρεπε να συμπληρωθούν οι 15 σελίδες του εξωδίκου, κολλάει στο τέλος και το δημοσίευμα που προέκυψε από την ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ για την μετατροπή χώρων των εξωτερικών ιατρείων σε εμβολιαστικά κέντρα με ό,τι κινδύνους τούτο συνεπάγεται εξαιτίας του συγχρωτισμού, αποδίδοντας σε μας την κατηγορία ότι τρομοκρατούμε τους πολίτες, ενώ τούτο επεσήμανε το ΣΕΣΝΟΧ και δεν το αντέκρουσε η ίδια.

Όλως παραδόξως, φαίνεται να έχουν διαφύγει της προσοχής της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου κάποια ακανθώδη δημοσιεύματα, όπως της έρευνας για τις διαρροές περί του μπούλινγκ κ.λπ, για τις χρυσές αμοιβές του εξ Αθηνών δικηγόρου, για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς μελών του Δ.Σ. του νοσοκομείου κ.ά.

Ισχυρίζεται, τέλος, η κα Κανταράκη ότι δεν επικοινωνούμε μαζί της για να έχουμε και την δική της άποψη, κάτι που είναι απολύτως αναληθές και με την ευκαιρία αναφέρουμε ότι κατ΄ επανάληψη δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις μας, φτάνοντας σε σημείο να χρησιμοποιούμε και άλλα τηλέφωνα για να την «ξεγελάσουμε» και να μας απαντήσει.

Μας καλεί να ανακαλέσουμε, διαφορετικά «ο σεναριογράφος, λοιπόν, αυτών των ψευδών δημοσιευμάτων θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη αν δεν ανακαλέσει».

Για να το κλείσουμε, δεν έχουμε να ανακαλέσουμε ούτε τελεία, επιμένουμε μέχρι κεραίας σε όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθεροτυπίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την προάσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.

Γιάννης Στεβής

Διευθυντής astraparis.gr

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια