Παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Σπανού «Φώτης Αγγουλές Στοιχειοθετώντας»

Στη γειτονιά του Φώτη Αγγουλέ, στον αύλειο χώρο του Αγ. Γεωργίου στο Κάστρο της Χίου, μπροστά στο δημοτικό σχολείο που πήγαινε ο Φώτης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 η παρουσίαση του βιβλίου του Γρ. Σπανού «Φώτης Αγγουλές. Στοιχειοθετώντας».

Ο Φώτης Αγγουλές αγάπησε βαθιά τη ζωή και αγαπήθηκε απ’ όλους μας, έμεινε στην ιστορία ως παράδειγμα συνέπειας και θυσίας στα ιδανικά της ειρήνης και της συναδέλφωσης. Η βραδιά αφιερώθηκε στον Φώτη Αγγουλέ που έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα και βροντοφώναξε πως η μοίρα των φτωχών να΄ναι  πάντα φτωχοί είναι μια απάτη, στον Φώτη Αγγουλέ  που υπερασπίστηκε τη ζωή με τη δύναμη των ποιημάτων του και υπηρέτησε την ποίησή του με τον τρόπο που έζησε.

Στο βιβλίο καταγράφονται ποιήματα που δεν περιλαμβάνονται στις ποιητικές του συλλογές, πεζά κείμενα και όλα τα χρονογραφήματα, που με το ψευδώνυμο “Σπέρος” δημοσίευε στην εφημερίδα “Χιακός Λαός” από το 1959 ως το 1962.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Μάρκος Σκούφαλος, Δάσκαλος, Στέλλα Τσιροπινά, Φιλόλογος, Δέσποινα Τσαρδάκα, Αρχαιολόγος και  η Δέσποινα Γεμέλου, Φιλόλογος Αγγλικής που έκανε  τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Ισίδωρος Χαλλιορής με μία μοναδική ερμηνεία τραγούδησε το «Φεγγαράκι» σε στίχους του Φώτη Αγγουλέ και μελοποίηση του Πάνου Τζαβέλα.