Πρόσκληση Στρατούλη για το ευρωψηφοδέλτιο Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής

Πρόσκληση στους κατοίκους της Χίου να στηρίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Λίγο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή (και Χιώτη) κ. Βασίλη Μαυρέλο, παραβρέθηκε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας για τον πλειστηριασμό της κατοικίας του κ. Γιάννη Παληού, επισημαίνοντας επ΄ αυτού ότι η ΛΑΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των πλειστηριασμών κι αυτό το πληρώνει με αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος του επικεφαλής του κόμματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και 80 στελεχών και μελών της.

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε επίσης την στήριξη στον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας κατά της εγκατάστασης στην περιοχή τους της μονάδας καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ενέργειας, ζήτησε να μειωθεί οριστικά και να γίνει μόνιμο το χαμηλό ποσοστό ΦΠΑ στα νησιά, να γίνει μονοψήφιο του ποσοστό του ΦΠΑ στον τουρισμό, να μειωθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να επιδοτηθούν τα εισιτήρια ειδικών κατηγοριών πολιτών (άνεργοι, ΑμεΑ, στρατευμένοι κ.ά.).

Εξέφρασε, τέλος, την στήριξη στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της παράταξης Άλλος Δρόμος, με επικεφαλής τον κ. Στράτο Γεωργούλα, ενώ για τις εκλογές στον δήμο Χίου επιφυλάχθηκε να ανακοινωθεί τοπικά, αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με συνδυασμό που έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την Χιακή Συμπολιτεία, αν και τούτο δεν ανακοινώθηκε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και προερχόμενος από το Μέτωπο Ανατροπής, με το οποίο συνεργάζεται στις ευρωεκλογές η ΛΑΕ, κ. Βασίλης Μαυρέλος τόνισε ότι «το ”δίλημμα” των ευρωεκλογών δεν είναι ποια από τα κόμματα του πολυκομματικού μνημονιακού πλέγματος θα ενισχυθούν περισσότερο. Ούτε το εκλογικό «δίλημμα» είναι οι πολίτες να επιλέξουν μόνο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Και αυτό το ”δίλημμα” είναι κάλπικο». 

Απηύθυνε δε έκκληση για συστράτευση σε όλες τις αριστερές, αντισυστημικές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, «για να δώσουμε με αποτελεσματικότερο τρόπο μαζί  την μάχη των Ευρωεκλογών μ’ ένα πλατύ πολιτικό και εκλογικό μέτωπο».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τα στελέχη τη ΛΑΕ κ.κ. Αλέκος Γαϊτάνος και Μικές Κριμιζής και του Μετώπου Ανατροπής κ. Δημήτρης Συράκης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια