«Ρώσικη ρουλέτα» το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου – Με γιατρό παθολόγο (για τα μάτια) τις μισές μέρες του Ιουλίου (βίντεο)

Και να το ξορκίζει κανείς και ευχέλαιο να κάνει, το «να κάτσει η στραβή» έχει στατιστικά τουλάχιστον 50% πιθανότητες να συμβεί και το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, με το δεδομένο ότι για 16 ημέρες τον Ιούλιο μήνα δεν θα έχει γιατρό ακτινολόγο.

Τις ανάγκες τυπικής νομιμότητας θα καλύπτει στην διάρκεια του κανονικού ωραρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, γιατρός από το παθολογικό τμήμα, ενώ οι εφημερίες θα καλύπτονται από τα ιδιωτικά εργαστήρια του νησιού.

Αν δε τύχει επείγον περιστατικό, όπως π.χ. τροχαίο ή κάτι άλλο – μέσα στο κατακαλόκαιρο με αυξημένο λόγω τουρισμού τον πληθυσμό του νησιού – τότε όλα θα επαφίενται στον… πατριωτισμό και στα αντανακλαστικά του όποιου ιδιώτη γιατρού κληθεί να προσέλθει άρον άρον στο νοσοκομείο Χίου για να παράσχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Με τα παραπάνω μελανά χρώματα για την υγεία του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών της Χίου περιέγραψαν την τρέχουσα πραγματικότητα οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Λαμπαδοχυτό να τονίζει ότι «δεν μας εκπλήσσει, αυτές είναι οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης της υγείας».

Στη ίδια κατάσταση με το ακτινολογικό τρία χρόνια τώρα είναι και το ΕΚΑΒ με τις πάγιες και γνωστές ελλείψεις του σε προσωπικό και όπως φαίνεται – πρόσθεσε – δεν πρόκειται ότι θα προχωρήσει η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό και στο ΕΚΑΒ και στο ακτινοδιαγνωστικό.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι παγιώνεται, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ (Γιάννης Λαμπαδοχυτός, Ολυμπία Κουβαρά και Γιάννης Κουτσοδοντης) και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι και το σωματείο τους θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα, τόσο για την προστασία κατοχύρωση του συστήματος της δημόσιας υγείας και των ασθενών, όσο και των εργαζομένων του νοσοκομείου Χίου.