Στηρίζει το ΚΚΕ τον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων για τον νέο δικαστικό χάρτη

Την στήριξή της στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων της Χίου ενάντιο στον νέο δικαστικό χάρτη, που προβλέπει – μεταξύ άλλων – την κατάργηση του ειρηνοδικείου Χίου εκφράζει η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Αναλυτικά:

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στις προωθούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, που αποτελούν ένα ακόμα αντιλαϊκό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Καταργεί δεκάδες δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και το ειρηνοδικείο Χίου.

Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστηρίων γίνονται με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και όχι για την ευκολότερη και φθηνότερη πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα μετατροπής της δικαιοσύνης σε πεδίο προσέγγισης επενδύσεων, όπως διαφημίζει η κυβέρνηση, άρα μιας δικαιοσύνης πιο φιλικής στα επιχειρηματικά συμφέροντα και πιο εχθρικής και απρόσιτης για τους πολλούς.

Το ΚΚΕ απαιτεί να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία. Διεκδικεί σταθερά την πλήρη στελέχωση των δικαστηρίων, στηρίζει τα μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, για τα οποία έχει καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Καλούμε τους δικαστικούς υπαλλήλους να δυναμώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, να αξιοποιήσουν την πείρα τους καταδικάζοντας και στις ευρωεκλογές τη λογική «κόστους – οφέλους» που βάζει στη ζυγαριά και δημιουργεί τιμοκατάλογο για όλες τις πτυχές της ζωής μας. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ που είναι η μόνη συνεπής δύναμη που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.