Στο εδώλιο την Πέμπτη ο Μερμηγκούσης για την επίθεση κατά του Γιάννη Στεβή

Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης, 21 Νοεμβρίου 2019, ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης στην κατ΄ έφεση δίκη για την επίθεση κατά του διευθυντή του astraparis.gr κ. Γιάννη Στεβή. στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, στην διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας για το προσφυγικό.

Πρωτόδικα, στην δίκη ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χίου, στις 21 Μαΐου 2018, ο κ. Μερμηγκούσης είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της εξύβρισης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για την ζημιά στην κάμερα του κ. Στεβή σε φυλάκιση έξι μηνών, ενώ το αδίκημα της σωματικής βλάβης από πρόθεση το μετετράπη σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και του επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει συνολικά μαζί με την κατά έφεση εκδικαζόμενη την Πέμπτη, τρεις πρωτόδικες καταδίκες, οι δύο με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, όλες για επιθέσεις με αφορμή το προσφυγικό. Η μία με 18μηνη φυλάκιση για επίθεση κατά προσφύγων τον Απρίλιο του 2017 και η δεύτερη για την επίθεση – τον Ιούνιο του 2016 – κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, όπου του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Την προηγούμενη Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 στην εκδίκαση της κατ΄ έφεση δίκης για την επίθεση κατά των προσφύγων, η δίκη αναβλήθηκε, επειδή απουσίαζαν οι περισσότεροι μάρτυρες ή για την ακρίβεια μόνον ένας ήταν παρών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια