Τα πάνω κάτω στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς

Ό,τι δεν κατάφεραν οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα, να χαλάσουν το ανάγλυφο της παραλίας της Αγιάς Φωτιάς και Άγιου Γιάννη, το κατάφεραν τα μηχανήματα σε λίγες ώρες.

Από την αρχή του Μάη οι πρώτοι κολυμβητές στην παραλία Αγίας Φωτιάς και Άγιου Γιάννη, διαπίστωσαν ότι ούτε οι νοτιάδες ούτε οι βοριάδες είχαν επηρεάσει αρνητικά το ανάγλυφο της παραλίας. Αντίθετα οι κλίσεις ήταν πολύ καλές, είχε  βγει στην επιφάνεια λεπτό λεπτό βοτσαλάκι κι όλοι ήταν ικανοποιημένοι.

Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 οπότε και διαπίστωσαν ότι είχε περάσει μηχάνημα από την παραλία και στο πέρασμά του είχε αφήσει… συντρίμμια!

Τεράστια αυλάκια, από τη μια, ολόκληροι λόφοι από βότσαλα από την άλλη, ένα ανάγλυφο που κάνει τουλάχιστον δύσκολη αν όχι αδύνατη, την πρόσβαση και την εγκατάσταση των λουομένων στην παραλία χωρίς… ξαπλώστρες.

Κι ενώ η παραλία φαίνεται να έχει «σκαφτεί» από το μηχάνημα, εκεί που χρειαζόταν να επέμβει κάποιος με μηχανήματα διαμορφώνοντας το ανάγλυφο, στην εκβολή του χειμάρρου, που χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τεράστια αυλάκια, χώμα και άλλα υλικά αποτρέπουν την έλευση και στάθμευση αυτοκινήτων.

Μια από τις πιο τουριστικές παραλίες  είναι πιο παρατημένη από ποτέ άλλοτε.

 

Για πίστα μότο κρος κάνει για παραλία δεν ξέρουμε…

Προφανώς το μηχάνημα “πέρασε” βιαστικά πήρε ό,τι πήρε και δεν έφτιαξε το ανάγλυφο…

Ερασιτεχνισμοί και επιπολαιότητες που οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα

Ριγέ παραλία, διεκδικεί άλλη μια γαλάζια σημαία, αλλά για το… μάτι!

Πολυεπίπεδη η διαμόρφωση των παραλιών στη Χίο!

Σε παλαιότερες εποχές έστω και παράτυπα λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης. Πλέον σταθμεύουν στο συγκεκριμένο σημείο οι πιο τολμηροί που δεν φοβούνται μην προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητό τους

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια