Τραγικό, λαθροχειρίες με πινακίδα στάθμευσης στην Ίωνος Τραγικού, στη Χίο (φωτό)

Ξαφνικά ένα πρωί, πριν περίπου 10 ημέρες, περίοικοι και περαστικοί αντίκρυσαν μία πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης στην είσοδο της οδού Ίωνος Τραγικού (αδιέξοδο, κάθετη στην Θεοπόμπου, που συνδέει τις οδούς Κουντουριώτη και Καλαμπόκα), στην πόλη της Χίου.

Το περίεργο της υπόθεσης δεν ήταν η απαγορευτική πινακίδα, που κι αυτή προξένησε μια κάποια εντύπωση, αλλά η πινακίδα επί της πινακίδας, που έγραφε «Εξαιρούνται τα οχήματα των μονίμων κατοίκων», δηλαδή των κατοίκων της οδού Ίωνος Τραγικού.

Κουβέντα στην κουβέντα η υπόθεση έφτασε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου και ω του θαύματος το πρωί σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, η πρόσθετη πινακίδα είχε εξαφανισθεί και είχε μείνει μόνον η πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Πατελίδας δήλωσε στον astraparis.gr ότι με δική εντολή απομακρύνθηκε η πρόσθετη πινακίδα, για την οποία υποστηρίζει ότι η υπηρεσία δεν γνωρίζει ποιός την τοποθέτησε. Ως προς την απαγορευτική της στάθμευσης πινακίδα, σημείωσε ότι αυτή νομίμως έχει τοποθετηθεί μετά από σχετικό αίτημα, κρίνει δε την παρουσία της ως αναγκαία, δεδομένου ότι ο δρόμος είναι στενός και αδιέξοδο και πρέπει να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις.