Θα αποκατασταθεί το πρώην λατομείο στην περιοχή Θόλους

Σε χώρο επεξεργασίας και εναπόθεσης αδρανών υλικών θα μετατραπεί το πρώην παράνομο λατομείο στην περιοχή του Θόλους και ήδη στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει σχετική επικοινωνία με το δασαρχείο Χίου.

Όπως έκανε γνωστό στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ο αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης το σχετικό αίτημα προς το δασαρχείο Χίου έχει σταλεί από τον περασμένο Οκτώβριο και δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι δεν έχει γίνει συστηματική και επίμονη προσπάθεια προς την κατεύθυνση τακτοποίησης αυτού του θέματος.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή την αποκατάσταση του πρώην λατομείου έχει δεσμευθεί ποσό 26.000 ευρώ για τις αναγκαίες μελέτες και παρεμβάσεις. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα προχωρήσει το θέμα.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκου Σκούφαλου, ο κ. Γδύσης επανέλαβε όσα έχουν γίνει γνωστά και από το ρεπορτάζ του astaparis.gr ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν διαπιστώθηκαν – μετά από την σχετική αυτοψία – στοιχεία πρόσφατης λατόμευσης.

Πρόσθεσε δε ότι έγινε μια υποτυπώδης περίφραξη με συρματόπλεγμα, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την είσπραξη των μισθωμάτων παρακείμενης έκτασης και την απόδοσή τους στις σχολικές εφορίες, στις οποίες ανήκαν παλαιότερα οι εκτάσεις της περιοχής.