Στην αντεπίθεση η ΤΕΧΝΕΤ για το παράνομο λατομείο του Θόλους

Στην αντεπίθεση περνά η τεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΕΤ Χίου κατά της λατομικής επιχείρησης ΛΑΤΩ Α.Ε., η οποία εμμέσως την κατήγγειλε για παράνομη λατόμευση αδρανών υλικών στην περιοχή του Θόλους.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕΧΝΕΤ χαρακτηρίζει ως ψευδείς αυτές τις καταγγελίες και επικαλείται προς τούτο απάντηση – διάψευση του δήμου Χίου, «στον οποίο στον οποίον ανήκει κατά κυριότητα η ανωτέρω έκταση. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου “astraparis.gr, με αφορμή την «καταγγελία» της «ΛΑΤΩ Α.Ε.», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στρατής Γδύσης, συνεπικουρούμενος από στελέχη της Υπηρεσίας, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, 6 Μαΐου 2015, την περιοχή του Θόλους. Από το αποτέλεσμα της αυτοψίας που διενεργήθη και τις σχετικές δηλώσεις του αντιδημάρχου, ευθέως προκύπτει ότι ουδέν ίχνος ή στοιχείο πρόσφατης λατόμευσης υφίσταται, που να δικαιολογεί τους αήθεις σε βάρος μας χαρακτηρισμούς. Τα αυτά επιβεβαίωσε, μόλις στις 14 και 15 Μαΐου και η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας στην περιοχή», τονίζει η ΤΕΧΝΕΤ στην ανακοίνωσή της.

Με την ευκαιρία η ΤΕΧΝΕΤ επαναφέρει το ζήτημα των αναιτιολόγητων και υψηλών, όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεων στις τιμές των αδρανών υλικών εκ μέρους της ΛΑΤΩ Α.Ε., «εκμεταλλεύόμενη την μονοπωλιακή θέση της στον τομέα της λατομικής δραστηριότητας στη Χίο».