«Σφραγίζει» τα παράνομα λατομεία στον Θόλος ο δήμος Χίου

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών ο δήμος Χίου θα περιφράξει τον χώρο και θα αποκλείσει την μία και μοναδική υφιστάμενη πρόσβαση προς το παράνομο λατομείο στην περιοχή του Θόλους, το οποίο – όμως – στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις στον astraparis.gr του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Στρατή Γδύση, ο οποίος – ανταποκρινόμενος στην χθεσινή του δέσμευση – το πρωί της Τετάρτης μαζί με στελέχη της υπηρεσίας επισκέφθηκε την περιοχή.

Αφορμή δόθηκε από τις καταγγελίες της επιχείρησης ΛΑΤΩ Α.Ε., που δημοσιεύσαμε χθες και σύμφωνα με τις οποίες συνεχίζεται η παράνομη λατομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ωστόσο, ο δήμος Χίου δηλώνει αδυναμία να επιβεβαιώσει πρόσφατη δραστηριότητα, σύμφωνα με όσα αποκόμισε από την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Γδύσης.

latomeio tholos

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους χώρους παράνομης λατόμευσης, που βρίσκονται δίπλα στην έκταση που έχει μισθώσει ο δήμος Χίου σε τρεις εταιρείες που ασχολούνται με παραγωγή και εμπορία έτοιμου σκυροδέματος.

«Αυτό που είδαμε», τονίζει στον astraparis.gr ο κ. Γδύσης, «είναι δύο σημεία λατόμευσης, εκ των οποίων στο ένα η πρόσβαση πλέον είναι αδύνατη, αφού έχει καταστραφεί ο δρόμος που οδηγούσε εκεί. Στο δεύτερο σημείο η πρόσβαση είναι εφικτή ακόμα και σήμερα, ωστόσο και εκεί δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει πρόσφατη δραστηριότητα. Τουλάχιστον, έτσι φαίνεται», πρόσθεσε ο κ. Γδύσης, επικαλούμενος την γνώμη των τεχνικών που είχε μαζί του.

Ωστόσο, όπως τόνισε, φρόντισαν και πήραν φωτογραφίες του χώρου που θα κρατηθούν στο αρχείο του δήμου Χίου, ώστε μελλοντικά να υπάρξει νέος έλεγχος και αν διαπιστωθούν αλλαγές στο τοπίο να προβούν σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες.

Από την πλευρά της εταιρείας που δραστηριοποιείται εκεί στελέχη της αρνήθηκαν κάθε σχέση με τυχόν παράνομες δραστηριότητες, τονίζοντας ότι η παραγωγή σκυροδέματος γίνεται με υλικά για τα οποία διαθέτουν τιμολόγια αγοράς.