Χάλασαν τα κούλουμα – Βροχές και καταιγίδες

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν από χθες ολόκληρη τη Χίο έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις, πέρα από το πρόβλημα ότι χάλασαν τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού μετατίθεται για… καλύτερες μέρες.

Η διαδρομή Καρυές – Αυγώνυμα είναι προβληματική, λόγω κατολισθήσεων, αλλά και της μειωμένης ορατότητας από την ομίχλη και για τον λόγο αυτόν εφιστάται η αυξημένη προσοχή των οδηγών, που κινούνται στην περιοχή.

Προβλήματα, επίσης, έχουν δημιουργηθεί με σταθμευμένα οχήματα, ακόμα και μέσα στις κοίτες ποταμών. Δύο τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν στα Θυμιανά, όπου απομακρύνθηκε από το ποτάμι ένα αυτοκίνητο, ενώ ένα άλλο – που ήταν σταθμευμένο ακριβώς κάτω από το γεφυράκι (!) – γίνεται προσπάθεια από την Πολιτική Προστασία του δήμου Χίου να απομακρυνθεί. Παρακαλούνται δε οι οδηγοί να αποφεύγουν την στάθμευση των αυτοκινήτων σε επικίνδυνα σημεία.

Προβλήματα, αλλά μάλλον, τοπικής έκτασης έχουν δημιουργηθεί και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού, από τα βόρεια έως τα νοτιόχωρα και στην πόλη της Χίου.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν για τις επόμενες ώρες και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, καθώς και συνέχιση των ισχυρών ανέμων.

kataig autokin

Φωτό αρχείου