Μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχίσει το ΚΙΝΑΛ την μάχη για την έδρα στη Χίο

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον το ΚΙΝΑΛ εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 για τη Χίο έχει συγκεκριμένο στόχο, να πάρει την βουλευτική έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως με απόλυτη σαφήνεια περιέγραψε και σήμερα ο κ. Μανώλης Όθωνας, μέλος της Ε.Γ. και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου, μαζί με τον γραμματέα της νομαρχιακή επιτροπής Χίου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Παρλαμά, ο κ. Όθωνας τόνισε ότι «η επόμενη ημέρα για τη χώρα χρειάζεται ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής, γιατί είναι η χρήσιμη και η κρίσιμη ψήφος των Ελλήνων πολιτών που μπορεί να διαμορφώσει ένα πολιτικό τοπίο καλύτερο από αυτό που ετοιμάζουν όσοι οικοδομούν την επόμενη μέρα πάνω στο συγκυριακό γέννημα της κρίσης, το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αλά ταυτόχρονα υπεύθυνη πραγματικά προοδευτική δύναμη, η οποία θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές που φαίνεται να είναι προς των πυλών της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα ένα εξίσου δυνατό αντίβαρο απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό που εκπροσωπεί στο πολιτικό σύστημα αυτό το πολιτικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε λογής γυρολόγων που έχουν συναθροιστεί».

Στα δε καθ΄ ημάς, δηλαδή την τοπική κοινωνία της Χίου, είπε ότι «ήρθε ξανά η ώρα η Χίος να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από την μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ. Χρειάζεται η Χίος μια υπεύθυνη και σοβαρή μαχητική αλλά ταυτόχρονα και τεκμηριωμένη φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο πράγμα που πιστεύουμε και είμαι σίγουρος ότι το πιστεύουν η πλειοψηφία των πολιτών της Χίου, ανεξάρτητα των πολιτικών επιλογών του και των συγκυριακών κομματικών τους προτιμήσεων. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει λείψει, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό μπορεί με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας στο νησί, αλλά και την ανταπόκριση των προοδευτικών πολιτών να καταστεί δυνατό και η Χίος να στείλει έναν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην επόμενη Βουλή».

Απαντώντας δε σε ερώτηση πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος, ο κ. Όθωνας είπε ότι σήμερα οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες από όταν εκίνησε η προεκλογική περίοδος και πρόσθεσε ότι η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία στιγμή την προσεχή Κυριακή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια