Τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης, κινητοποίηση στο Νοσοκομείο από τον ΣΕΣΝΟΧ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

“Δεν πάει άλλο” η υποβάθμιση της δημόσιαε υγείας και η κοροϊδία των εργαζομένων,  δήλωσαν το πρωί της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024, οι εργαζόμενοι μέλη του ΣΕΣΝΟΧ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν στην είσοδο του νοσοκομείου με την υποστήριξη και τη συμμετοχή και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την χώρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ζητούμενα είναι:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. 
  • Όχι στο έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων  υγείας.

Στα θέματα που θίχθηκαν ήταν και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία χαρακτήρισαν ως νομιμοποίηση στο φακελάκι, αλλά και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου και στα περιφερειακά ιατρεία του νησιού

 

κινη