Βρήκαν το όραμα, ψάχνουν για το όνομα και τον επικεφαλής

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συγκροτήσουν μία παράταξη εν όψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών επιχειρούν, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία τους, οι εκπρόσωποι τριών παρατάξεων ή εν πάση περιπτώσει ό,τι έχει μείνει από αυτές στο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2018, «διακτινισμένοι» στα νησιά της περιφέρειας, από τη Χίο η κα Γιούλα Αργυρούδη, της παράταξης «Άνεμος Οικολογίας», από την Λέσβο η κα Μαρία Νικολάρα, της παράταξης «Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή», που έχει σκορπίσει (αλλού η επικεφαλής, αλλού τα μέλη της) και από την Σάμο ο κ. Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής της παράταξης «Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο», που στηρίχθηκε από την Δημοκρατική Αριστερά, η οποία τώρα είναι ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία και τις βασικές της θέσεις.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν κι άλλοι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οικολογικών ομάδων στη Χίο, στην Λέσβο ο κ. Στρατής Ζαφείρης, πρώην γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, που φέρεται να προαλείφεται για υποψήφιος περιφερειάρχης, καθώς και άλλα στελέχη στα νησιά Λέσβος και Σάμος. Κι όλα αυτά μέσω τηλεδιάσκεψης, ακόμα και τηλεφωνικής παρέμβασης, η νησιωτικότητα γαρ.

Κάποιες βασικές αρχές της πρωτοβουλίας παρουσίασε η κα Αργυρούδη, που συμπυκνώνονται στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών, στην εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών με την αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων και οικονομικών εργαλείων, στην επιλογή των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τις παρατάξεις, στην ουσιαστική συμβολή τη περιφέρειας στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο κ. Σπιλάνης επεσήμανε τις πολλές κοινές θέσεις μεταξύ των τριών παρατάξεων για διάφορα ζητήματα της περιφέρειας, ενώ ο κ. Ζαφείρης εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι παρά την καθυστέρηση η υπό δημιουργία παράταξη μπορεί να αναδειχθεί «κυβέρνηση» στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σοβεί η μάχη για τον επικεφαλής

Στο καίριο ερώτημα ποιος είναι ο επικεφαλής της παράταξης, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές, η απάντηση από την συντονίστρια κα Νικολάρα ήταν… αφοπλιστική ότι δηλαδή «συνειδητά επιλέγουμε, βάζοντας μπροστά την ουσία κι όχι την ονοματολογία»!

Πρόσθεσε δε ότι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης και θα προκύψει το όνομά της.

Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται μάλλον στην μάχη εντός των γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ, που – άλλωστε – είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην υπό εκκόλαψη παράταξη, για το ποιο από τα στελέχη του θα πάρει το χρίσμα, κάτι που υποτίθεται ότι θα είχε ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, αλλά που τελικά φαίνεται πάει κι άλλο πίσω, ακόμα πιο κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και προφανώς μέχρι τότε οι φορείς, οι ενδιαφερόμενοι, οι υποψήφιοι και ανθυποψήφιοι θα μπουν στην αναμονή, αφού δεν θα έχουν με ποιόν να συζητήσουν.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια