Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ και ΔΕΥΑ Χίου

Την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα GIS και net metering για τη μείωση του ενεργειακού κόστους προβλέπει μεταξύ άλλων το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΕΥΑΘ με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ).

Το μνημόνιο, που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Άνθιμος Αμανατίδης και ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χίου κ. Πρόδρομος Μανωλάκης, προβλέπει αποτύπωση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με εργασία πεδίου και δημιουργία γεωγραφικών δεδομένων (GIS) δικτύων και εγκαταστάσεων, δημιουργία υποδομής σε πληροφοριακά συστήματα GIS, όπως και παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα net metering και μεθοδολογιών μείωσης του κόστους ενέργειας σε εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν, επίσης, σε θέματα αντικατάστασης παλαιών, μη λειτουργικών γεωτρήσεων και ανόρυξης νέων, στον τομέα της απολύμανσης του νερού με την παρουσίαση από πλευράς ΕΥΑΘ βέλτιστων πρακτικών, αλλά και σε θέματα καθαρισμού και αναβάθμισης εγκαταστάσεων αποχέτευσης, αντικατάστασης του σχετικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και διαχείρισης του στόλου μηχανημάτων – οχημάτων της επιχείρησης.

Η παροχή τεχνικής υποστήριξης από πλευράς ΕΥΑΘ (μέσω της θυγατρικής της ΕΥΑΘ Υπηρεσίες) θα αφορά, τόσο τον συμβουλευτικό τομέα, όσο και τον επιχειρησιακό (προμήθεια, εφαρμογή).