Έκθετος ο Ξενάκης για τις εξετάσεις οδήγησης, τον αδειάζει το Υπουργείο

Ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν διενεργούνται εξετάσεις για τους υποψήφιους νέους οδηγούς στη Χίο, κατονομάζει τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Ξενάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας.

Λίγες, μόλις, ημέρες μετά την ανακοίνωση του κ. Ξενάκη ότι επιλύεται το πρόβλημα των εξετάσεων για τους άνω των 74 ετών οδηγούς, αλλά όχι και για τους νέους οδηγούς, επιρρίπτοντας ευθύνες προς τούτο στο Υπουργείο, αλλά και την επίθεσή του κατά του astraparis.gr, ο κ. Βούρδας με επιστολή του την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, επισημαίνει προς τον αντιπεριφερειάρχη – απαντώντας στο δικό του δελτίο Τύπου – ότι:

1. Το Υπουργείο δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι παραιτήθηκαν οι εξεταστές της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Χίου, της οποίας πολιτικά προΐσταται ο ίδιος.

2. Έχουν ήδη δημιουργηθεί τα προβλεπόμενα εκ του νόμου ασφαλιστικά προϊόντα.

3. Δεν υφίσταται θέμα τεχνικού εξοπλισμού.

4. Δεν υπάρχει διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο επικαλείται ο κ. Ξενάκης ότι «αξιοποίησε» για τους άνω των 74 ετών οδηγούς.

5. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές έχουν ανακοινώσει προ μηνός εξετάσεις για τους άνω των 74 ετών οδηγούς, ενώ ο κ. Ξενάκης το ανακοίνωσε στις 6 Μαΐου 2019.

Ο γενικός γραμματέας επισημαίνει ότι «για άλλη μία φορά κ. αντιπεριφερειάρχη αποδείξαμε ότι για εμάς δεν υπάρχει κάτι ανέφικτο» και καλεί τον κ. Ξενάκη να εφαρμόσει τον νόμο και να προγραμματίσει και στη Χίο εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βούρδα προς τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Ξενάκη έχει ως ακολούθως:

xenakis_vourdas

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια